Vi tilbyder forskellige former for holdtræning. Træningen foregår på mindre hold, hvor der tages individuelle hensyn og der er stor fokus på de skader og eventuelle  handicap den enkelte har. 

Holdtræning med bold

Indhold
Et system af styrke- og strækøvelser, fokuserer på optimal træning af muskulaturen der støtter ryggen, genopbygger den naturlige stilling i rygsøjlen, nedsætter unødige spændinger i kroppen og øger kropsbevidstheden.


De 9 nøglebegreber er

  • Afspænding – brug kun de fornødne kræfter.

  • Koncentration – at være ”til stede” i øvelserne – kvalitet frem for kvantitet.

  • Kropsbalance – kropsbevidshedstræning – god kropsholdning – tænke på helheden.

  • Vejrtrækning – dyb, bred vejrtrækning – timing.

  • Centrering – styrke og kontrol af den dybe stabiliserende muskulatur i overkroppen – stærkt centrum. (spænd bækkenbunden – ”sug maven ind” – brystkassens stilling – skulderbladenes stilling – nakke og hovedets stilling).

  • Koordination – adskille musklerne fra hinanden og sætte dem ind på det rigtige tidspunkt – centret holdes stabilt.

  • Flydende bevægelser – øvelser følger individuelt tempo og rytme – ikke forhastede bevægelser.
Udholdenhed – muskeludholdenhed frem for styrke – rutine og automatisering.
  • 
Individuel tilrettelæggelse og korrektion.

Knæhold

Målgruppe
Alle der har et knæproblem, f.eks. overbelastningsskade, skade på ledbånd, menisk skade, slidgigt, genoptræning efter knæoperation m.m.

Neurohold

Målgruppe
Alle med neurologiske lidelser, såsom hjerneblødning, sklerose, parkinson.

Indhold
På holdet er der fokus på balancetræning, styrke og udholdenhedstræning for at bedre dit daglige funktionsniveau. Vi træner med den store træningsbold, vippebræt samt forskellige styrketræningsredskaber.

Sklerosehold

Målgruppe

Personer med sklerose eller anden neurologisk lidelse, f.eks. parkinson.

Indhold
Der vil være styrketræning på individuelt niveau og i overensstemmelse med den nyeste forskning på området. De store terapibolde og balancebræt anvendes til at træne de dybe stabiliserende muskler for på den måde at forbedre balancen i hele kroppen. Der sluttes af med udspændingsøvelser.

Effekten vil løbende blive vurderet ved hjælp af standardiserede test.

Balancehold

Henvender sig til personer mod balanceproblemer og generelt nedsat funktionsniveau. Primært ældre.

Indhold
Der laves øvelser på gulv og terapibold med fokus på balance- og funktionstræning for arme og ben. Målet er at øge det daglige funktionsniveau og balancen. Eks. så man får nemmere ved at rejse sig fra stol, komme op og ned fra gulv, bevæge sig generelt.

Telefon-konsultation

Vi er glade for nu at kunne tilbyde alle patienter telefon-konsultationer.

Gennem telefon og mail kan du som patient i et afbrudt behandlingsforløb, eller med akutte og nye problematikker, få hjælp af din fysioterapeut. Nye patienter kan ligeledes få vejledning af en fysioterapeut.

Vi glæder os til at kunne vejlede dig om træning, og om hvad der er vigtigt at være opmærksom på for dig og din problematik i denne periode. Således er vi klar ved telefonen med svar på sundhedsfaglige spørgsmål.

Gratis for alle under den vederlagsfri ordning
Telefonkonsultation for patienter under den vederlagsfri ordning er uden omkostning for patienten.

Vi kan kontaktes på telefon 7554 0622

Pris for alle andre
Taksten for øvrige patienter for telefon-konsultation er 151,75 kr.

Patienter med helbredskort skal betale et mindre beløb i henhold til deres almindelige procentsats. Nordic Netcare har meldt ud, at de ligeledes dækker for telefon-konsultationer.

Stadig lukket

I henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer har vi stadig LUKKET for al ikke-kritisk behandling og genoptræning på klinikken.

Er du i tvivl om, du kunne være omfattet af muligheden for kritisk behandling, beder vi venligst om, at din læge vurderer dette, og indskriver det i din henvisning til fysioterapi, så vi kan være helt sikre på, at vi holder os indenfor Sundhedsstyrelses retningslinjer.

Vi glæder os meget til at den nuværende situation normaliseres, og tager selvfølgelig kontakt til alle vores aktive patienter, når vi får grønt lys til at gå i gang med at behandle igen.

Pas på Jer selv og hinanden .

Kærlig hilsen
Byens Fysioterapi